Самоубиец скочи от 6-ия етаж след 3 часа спасителна акция

27-годишният мъж почина в шуменската болница от травмите си

Шуменец на 27 г. реши да скача от 6-ия етаж на апартамента си, спасители го разубеждаха 3 часа, но към 16,30 часа във вторник той предприе решително действие. Беше откаран в критично състояние в шокова зала на спешно приемно отделение. Лекари се бориха за живота му, но въпреки това самоубиецът  почина в шуменската болница от травмите си.

Извънредният инцидент събра минути след 13,47 часа десетки спасители на ул."Жечко Спиридонов" - полицаи, служители от пожарната служба с два специализирани автомобила и медицински екип с линейка. Сигналът бил подаден от гражданин, който видял как мъжът виси от остъклената тераса. Психолог от областната полицейска дирекция влезе в жилището и през цялото време опитната дама преговаряше с мъжа да се откаже от намеренията си. На моменти ясно се виждаше как дори му държи ръката. Шуменецът стоеше с преметнати два крака през парапета на терасата, на моменти излизаше целия извън балкона и дори затваряше прозореца зад гърба си. Накрая скочи за ужас на спасителите си.

Мъжът е страдал от психиатрично заболяване и е спрял да взема лекарствата си, казаха запознати на място. Живеел с майка си и баща си. Майката му забранявала да пие и да пуши цигари, заради медикаментите, но затова отношенията със сина били обтегнати. Според запознати, синът казал на баща си, че такъв живот му е омръзнал.

По време на спасителната акция бащата обяснил на полицаите проблема и веднага били купени цигари и бира.

Шуменецът работел като берач на череши, а тази седмица трябвало да започне друга работа, раказаха потресени съседи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България