Шок! Колите на „Ферари“ се сблъскаха

Тимът на „Ферари“ извърши самоубийствeн сблъсък на старта на Гран при на Сингапур. Колите на Кими Райконен и Себастиан Фетел се сблъскаха начело на колоната и така „скудерията“ пропусна шанса да се възползва от поулпозишъна на германеца.

Формула 1 за пръв път се проведе при дъжд през нощта, след като тропическите валежи бяха наводнили уличното трасе в азиатския мегаполис. Ледения изскочи от трета позиция и излезе пред Макс Верстапен („Ред Бул“), но гумите им се докоснаха и колите им станаха неуправляеми на мокрия асфалт. Така Кими блъсна и съотборника си, а малко по-късно отнесе и Фернандо Алонсо (“Макларън“).

„Фетел е виновен – отсече Лудия Макс. - Когато се бориш за титлата, не трябва да поемаш подобни рискове.“

След мелето на старта зад Фетел изскочи Хамилтън, който тръгна пети. За свое удоволствие звездата на „Мерцедес“ видя как съперникът му стъпва на мокро петно и се завърта, а носът на колата му се забива в стената. С това работата на британеца не бе свършила, тъй като гонката на два пъти бе прекъсвана с кола за сигурност заради други катастрофи. Люис на два пъти губеше аванса си, но удържа първото място, а след него завършиха Даниел Рикардо (“Ред Бул“) и Валтери Ботас (“Мерцедес”). Така той вече води с 28 точки пред Фетел в генералното класиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт