Само Вежди Рашидов ще присъства на срещата на Борисов с Ердоган в Анкара

Снимка: Архив

13 ч. започва срещата на премиера Бойко Борисов с турския му колега Бинали Йълдъръм в Анкара, в резиденция "Чанкая". В 13.30 ч. след срещата са предвидени изявления на двамата.

Работното посещение на българската делегация в Турция продължава със среща на Борисов с турския президент Реджеп Ердоган в 16.30 ч. в двореца "Бештепе". Президенската резиденция, известна и като Аксарай (Белият дворец), беше построена 2014 г., а първият гост там беше папата. На тази среща от българска страна заедно с премиера ще бъде само председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов.

По същото време ще започне срещата на министъра на външните работи Екатерина Захариева с турския й колега Мевлют Чавушоглу, която също ще се проведе в "Бешетепе".

След срещите цялата делегация отлита за Истанбул, където Бинали Йълдъръм дава вечеря ифтар в резиденция "Вахдеттин", която е била имение на последният турски султан Мехмед VI, изгонен от Ататтюрк. Намира се в един от най-скъпите квартали на мегаполиса - "Ченгелкьой", в азиатската част на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България