10-те най-скъпи развода в Холивуд за всички времена

Учените: Акулата изчезва Добрите запаси на калкан увеличиха квотата с 30%

Парламентът ще разглежда Закона за държавния бюджет за 2020 г.

Очаква се днес да повдигнат обвинение на кантонера заради катастрофата на жп прелез

Обявиха извънредно положение във Венеция заради проливни дъждове (ВИДЕО)

Продължава издирването на жената, изчезнала край Мальовица

На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Само един кандидат за кмет се явява на изборите в сливенско село

Избирателната секция, украсена с експонати от традиционния бит.

В сливенското село Трапоклово 309-те избиратели бяха изправени пред интересна ситуация на местните избори. За кметското място има един-единствен кандидат. Гласоподавателите могат да дадат вота си за него или да отбележат в бюлетината, че не подкрепят никого, коментираха от Общинската избирателна комисия. По този начин служебната победа била предизвестена. Юристи обаче тълкуваха, че въпреки на пръв поглед предварително известния край, можело да се стигне и до втори тур. Ако бюлетините с „не подкрепям никого” са повече от бюлетините „за” единствения кандидат, трапокловци отново ще трябва да се разходят до урните следващата неделя.

До тази ситуация, без аналог в останалите 44 населени места в община Сливен, се стигна заради изискванията на закона. Вторият кандидат за кметското място – Веселин Георгиев /ГЕРБ/ бе заличен от Общинската избирателна комисия заради липса на уседналост. Той бил без настоящ адрес в България, не е живял повече от 6 месеца в Трапоклово. Така досегашният кмет Кирил Киров /БСП за България/ остана единствен претендент за нов мандат, при това – без никаква конкуренция.

В изборния ден, в единствената избирателна секция, до към 16,30 – 17 часа правото си на вот бяха упражнили 130 гласоподаватели. Член на комисията поясни, че жителите на ромската махала се активизирали обикновено по-късно, преди финала на гласуването. „Тъмната“ стая в изборното помещение бе украсена с реквизит – българска народна носия, софра, китеник, които били експонати от читалищната колекция. Отвън на две големи групи се бяха събрали млади роми. Встрани от тях си приказваха четирима пенсионери. „Доволни сме от кмета. Прави, каквото може човекът, ако му дадат пари от общината. Пък и да си изкара годинките за пенсия. На следващите избори ромите ще издигнат кмет, защото са много повече от нас. Сега нямаха подготвен човек“, казаха те.

Очакват се резултатите от гласуването.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.