Само една българка оцеля в Париж

Само една от трите български тенисистки остана в борбата за място в основната схема на „Ролан Гарос“, втори турнир от Големия шлем за годината. Първата ни ракета Виктория Томова  размаза за 78 минути Даниела Сегел (Чили) с 6:1, 6:3 и се класира за втория кръг на квалификациите. Софиянката получи и подарък от съдбата, след като поставената под №1 в пресявките Вера Лапко (Беларус) отпадна с 4:6, 5:7 от Бианка Андреску (Канада, №154 в света), която е следващата съперничка на Томова.

При нова победа обаче 21-годишната българка няма да срещне четвъртфиналистката от 2005-а Сесил Каратанчева, която загуби с 1:6, 6:2, 2:6 от Онс Жабер (Тунис). Още след първия си мач на клея в Париж напусна и третата българка – Елица Костова. Тя падна от Тамара Корпач (Германия) с 4:6, 6:2, 3:6.

Единственият ни представител при мъжете Григор Димитров се готви за участието си в основната схема, където е поставен под №4.

„С „Ролан Гарос“ никога не сме се погаждали, но се надявам това да остане в миналото – призна българинът. - Започнах добре сезона на клей и се надявам да надскоча себе си в Париж.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт