Само една глоба за носене на бурка е наложена в Пазарджик

никаб, бурка

От влизането в сила на Закона за носенето на облекло, покриващо или скриващо лицето е установено 1 нарушение на територията на ОДМВР-Пазарджик, като на нарушителят е съставен акт.

Това заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, в отговор на въпрос от народните представители Красимир Каракачанов и Искрен Веселинов, свързан с контрола за спазване на законовите разпоредби от страна на органите на МВР във връзка със забраната на носенето на облекло, скриващо лицето.

Развивайки въпроса си, Искрен Веселинов подчерта, че изпълнението на разпоредбите на закона е възложено на служителите на МВР и припомни, че санкцията за установяване на подобно нарушение е глоба в размер на 200 лева, а при повторно нарушение – 1500 лева.

Министър Бъчварова коментира, че законът е влязъл в сила от точно 48 дни и изтъкна необходимостта от определено технологично време, за да започне привеждането на нормите му в реално изпълнение. „Уверявам ви, че в МВР е създадена необходимата организация за осъществяване на контрола”, подчерта вътрешният министър.

В реплика народният представител Красимир Каракачанов заяви, че е доволен от отговора и от започнато реално прилагане на разпоредбите на закона. „Няма да има никакъв компромис с онези лица, които смятат, че могат да превърнат България в Саудитска Арабия”, посочи той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България