Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сменяме само старите касови апарати Произведените през последните две години машини ще имат нужда само от обновяване на софтуера

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

Само една глоба за носене на бурка е наложена в Пазарджик

Снимка: Архив

От влизането в сила на Закона за носенето на облекло, покриващо или скриващо лицето е установено 1 нарушение на територията на ОДМВР-Пазарджик, като на нарушителят е съставен акт.

Това заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, в отговор на въпрос от народните представители Красимир Каракачанов и Искрен Веселинов, свързан с контрола за спазване на законовите разпоредби от страна на органите на МВР във връзка със забраната на носенето на облекло, скриващо лицето.

Развивайки въпроса си, Искрен Веселинов подчерта, че изпълнението на разпоредбите на закона е възложено на служителите на МВР и припомни, че санкцията за установяване на подобно нарушение е глоба в размер на 200 лева, а при повторно нарушение – 1500 лева.
Министър Бъчварова коментира, че законът е влязъл в сила от точно 48 дни и изтъкна необходимостта от определено технологично време, за да започне привеждането на нормите му в реално изпълнение. „Уверявам ви, че в МВР е създадена необходимата организация за осъществяване на контрола”, подчерта вътрешният министър.
В реплика народният представител Красимир Каракачанов заяви, че е доволен от отговора и от започнато реално прилагане на разпоредбите на закона. „Няма да има никакъв компромис с онези лица, които смятат, че могат да превърнат България в Саудитска Арабия”, посочи той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това показва безъбието на системата. Жалка работа, която повече пречи отколкото да работи. И при положение, че хората плащат данъци.

Отговорете