Само за седмица отнеха 57 книжки заради неплатени глоби в Сливен

Снимка: Николай Каламов

57 книжки бяха отнети само за седмица в Сливенска област заради неплатени глоби - съобщиха от ОД на МВР. Това е станало при извършените от "Пътна полиция" 667 проверки на превозни средства в периода от 20 до 26 ноември. Повече от половината водачи са внесли задълженията си след два-три дни и свидетелствата им за управление са били върнати.

При проверки са съставени 88 акта и 438 фиша. Три четвърти от фишовете са за превишаване на скоростта. Заловени са петима пияни и петима дрогирани шофьори, 6 без книжки, 8 без застраховка "Гражданска отговорност" и 6 без винетка. Прекратени са регистрациите и са свалени табелите на 14 автомобила.

За неизправност на автомобилите при движение в зимни условия - износени гуми, неработещи светлини, чистачки и др. - са съставени 6 акта. От "Пътна полиция" напомниха, че, ако се налага пътуване особено в планинските райони, шофьорите трябва да проверят автомобилите си. Желателно е да разполагат с достатъчно гориво, батерията на мобилния телефон да е заредена, да са налични инструменти, вериги и топли дрехи. При движение в условия на намалена видимост заради мъгла, дъжд или сняг да се включват допълнителни светлини за мъгла и подсилени габаритни светлини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони