Само за 4 дни обирджии на 13 500 лв. бяха задържани и се сдобиха с обвинения

Извършители на взломна кражба от офис в Елин Пелин бяха задържани и се сдобиха с обвинения само за 4 дни, след съвместно разследване на ГД "Национална полиция" и ОДМВР-София, проведено под надзора на Районна прокуратура - Елин Пелин.

Оперативните действия по случая започнали на 17 януари след получен сигнал за  извършена кражба от административна сграда в промишлената зона на с. Равно поле, съобщават от МВР. При огледа на местопроизшествието било установено, че след взломяване на прозорец на първия етаж, от офис помещение на втория  са отнети 3000 лева, 800 евро и ваучери за храна на стойност 9000 лева.

В рамките на образуваното досъдебно производство започнали и активните оперативно-издирвателни действия на служители на ГДНП, ОДМВР- София и РУ- Елин Пелин. В хода на разследването били установени  и задържани извършителите на престъпното деяние, които са на възраст между 34 и 42 години.

На 21 февруари четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми за взломна кражба, извършена след предварителен сговор и чрез използване на противозаконно отнето моторно превозно средство.

С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължено до 72 часа. Предстои внасяне от страна на прокуратурата на искане за налагане на постоянна мярка за задържане спрямо извършителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право