Само трансплантация спасява Сюлейманоглу

Само трансплантация може да спаси живота на Найм Сюлейманоглу, един от най-великите щангисти в света. Роденият в кърджалийското село Птичар шампион бе настанен по спешност в истанбулска болница в критично състояние. Той бе поставен за няколко часа в кома, а след това изведен от медикаментозното състояние.

Според Аднан Багръачък, личен лекар на легендата, ако в най-скоро време не се намери черен дроб за трансплантация, Наим може да загуби битката за живота си.

Славният Сюлейманоглу бе със същата диагноза и преди 3 години, но тогава медиците успяха да го спасят.

Пред близките си шампионът е заявил, че не иска обществеността да научи за тежкото му състояние.

Наим израства в България и прави първия си световен рекорд едва на 16 години. Следват общо 46 поправки на върховото постижение. Олимпийски шампион е от Сеул-88, Барселона-92 и Атланта-96. Впечатлява света вдигайки щанга 3 пъти над собственото си тегло. През 1986-а емигрира в Турция, заради насилствената смяна на имената, и се превръща в народен любимец. Преди това за България той отвоюва 2 световни и 3 европейски титли и никога не къса връзката с родното си място. Винаги изтъква и решителната роля на Иван Абаджиев за изграждането му като шампион и личност. Джобният Херкулес, както го нарекоха медите, дойде у нас тази година по тъжен повод - за поклонението на Старшията, починал през март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт