Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Едва около 10% от населението у нас спортува активно поне два часа в седмицата, показват данни на Евростат за нагласата на европейците към спортни занимания през миналата година. По този показател сме на предпоследно място в ЕС, като зад нас са единствено румънците, където едва около 7% се занимават активно със спорт. Средният показател за 28-те страни-членки е около 40 %, или почти 4 от всеки 10 европейци, които са спортували активно.

Най-добра двигателна култура имат в Дания, където 80% или почти 8 от всеки 10 датчани спортуват активно. Други страни с отчетена физическа активност над
50% са още Финландия, Норвегия, Исландия, Швеция и Германия.

В съседна Гърция спортуващите надхвърлят границата от 20 %, но в Турция например, са почти толкова мързеливи, колкото и в Румъния – едва 7%.

В същото време около 70 на сто от българите се самоопределят с много добро или добро здраве, докато само 10 на сто са посочили, че здравето им е много лошо или лошо. Самооценката ни е почти толкова висока, колкото и в страни като активно спортуващите. Като здрави в най-висок процент се определят жителите на Ирландия, Дания, Холандия и Швеция – над 80 на сто казват, че са в отлично или добро здраве.

Най-ниска самооценка на здравето си имат представителите на трите балтийски републики – Литва, Латвия и Естония, както и жителите на Хърватия, Португалия и Унгария – около 50%.

Статистиката показва още, около 40% от анкетираните смятат, че местните власти не правят достатъчно за практикуването на спорта сред европейците.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Съгласен!!!! Трябва да се спортува!!!! Аз например най-много обичам „масов спорт“ – като седна на масата, ехаааа, пържолки, кИбaпчeнца, дoбpуджaнски cyджyк, дИпyтaтcкo кифтeнцe, а за десерт – бaнкянскa тиkвa !!!!!!! Ммммммммм!!!!!! Фидocoва дa гo дyxa – с пет килa cъм пo-тeжъk!!!!!!

  2. Ne e vyarno bulgarkite na vazrast mejdu 14 i 50 godini sa sportuva6ata nacia v sveta po krevatna(matracen sport)gimnastika !!!!!!!!
    Bulgarkite sa geneti4ni kurvi a ne po rojdenie??????

  3. заказать продвижение сайта логин в скайпе SEO PRO1

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.