Само 1 телефонна измама в Шуменско за годината

ОДМВР Шумен

Телефонни измамници са успяли да излъжат само един човек в Шуменско през отиващата си година. Това отчетоха от ОДМВР на годишен онлайн брифинг в сряда. Постижението е резултат от кампанията, която направихме срещу ало измамите, коментира директорът ст.комисар Ялчън Расим. През миналата година в Шуменско е имало 53 реализирани телефонни измами.
Единственият случай за 2020-та е във Велики Преслав, където мъж на 70 г. станал жертва на сладкодумния "следовател Стоянов" и дал 50 грама златни семейни накити, за да помогне на полицията именно за задържане на измамници. Пенсионерът окачал торбичка с 6 златни пръстена, обеца, 2 синджира с плочки и гривна  на оградата на жилището си. Иначе, в региона през настоящата година е имало 27 измами от друг вид, по които полицията е работила.

Общо 1 635 са били регистрираните престъпления / при 2000 за м.г./. Разкрити са 910 от тях, което е 55, 66 %. Най-много са били престъпленията против собствеността- 610. Разкрити са 347 от тях. Кражбите са 454. Разкрити са 279 от регистрираните, което е близо 62%.  През годината са станали 9 грабежа, с два по-малко от предходната година, като разкрити са 5 от тях, а работата по другите три продължава. Разкрити са и всички 4 убийства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони