Пневмонии убиват 800 000 души в света всяка година Децата и възрастните хора са най-уязвими

Ледено и оранжево вино предлага Villa Vinifera Избата открива първия си представителен магазин

Министър Желязков: Приетите текстове в пакета „Мобилност“ ще доведат до повишаване на вредни емисии

Фронтекс: Броят на мигрантите по източния маршрут нараства

Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, нито един загинал летец

Децата в риск са уязвими от социалния закон Социалистите пращат текстовете в Конституционния съд

Проф. Олег Асенов: Електронната система за тол таксите ще помага срещу нерегламентирания превоз на пътници

Нинова: В правилника на парламентарната групата на БСП няма партийни наказания

Соцвеличия почетоха паметта на Христо Христов (снимки) 100-ина души, работили във външната търговия отбелязаха 88-ия рожден ден на бившия си министър, който почина на 16 ноември

Прокуратурата в Италия разследва Матео Салвини заради служебни полети

НЗОК отпуска безплатно по 2 лекарства за заболяване Лекари се оплакват от новия Националния рамков договор, който предстои да бъде подписан

Сидеров: Не съм част от управлението! Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер

АПИ: 70% от българите смятат за справедливо камионите и автобусите да плащат по-високи такси

Владислав Горанов: Радев е приел ролята на опозиционен лидер, но понякога с това вреди

Доналд Тръмп нападна Грета Тунберг: Кротни се!

Само 7% от 482 служители се занимават с корупцията (обзор)

Главният прокурор Сотир Цацаров представи концепцията си за работа на КПКОНПИ. Снимка: Пламен Стоименов

Подаващите сигналите ще са защитени

При личен състав на Комисията, какъвто бе цитиран – 482 щатни бройки, 7% са служителите, които се занимават с оперативно-издирвателна работа и пряко противодействие на корупцията. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си в парламента за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

Всичко друго в КПКОНПИ е обща администрация, превенция на корупцията, конфликт на интереси, публичен регистър и прочее, каза още Цацаров. Той настоя, че при всички случаи броят на служителите в тази дирекция трябва да бъде увеличен: “Изрично искам да кажа, че не предвиждам, каквито и да е увеличение на щата, било на отделни дирекции, било на цялата комисия, които да се дължат на абсолютното им увеличение. Този брой дава пълната възможност не просто да се редуцира администрацията, но и тя да бъде разумно разпределена, като тези звена, като особено дирекция “Антикорупция”, да бъдат подсилени”.

В концепцията си за управление на КПКОНПИ Цацаров наблегна и на подаването на сигнали към Комисията: “Предвиждам разработването на съвсем ясни правила за приемане, регистриране и проверка на сигнала и уведомяване на подателя на сигнала за съответните мерки. Предвиждам нов образец на сигнал и защита на подателя му”.

Претендентите за шеф на КПКОНПИ са двама – сегашният главен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от “Воля” Симеон Найденов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.