Сандански търси концесионер за ГУМ

Община Сандански открива процедура за предоставяне на концесия на обект „Градски универсален магазин“, който е четириетажна част от сграда в центъра на града със застроена площ от 1244 квадратни метра, с предназначение за търговия.

Постройката е частна общинска собственост. От концесията са изключени мазето на втория сутерен, което е паметник на културата с национално значение и разположените в него разкопки и трафопост. Основен предмет на дейност е управление и поддържане на сградния фонд със средства, осигурени от концесионера и на негов риск, срeщу правото на концесионера да експлоатира обекта на концесия, предоставяйки на населението и гостите на града услугата от обществен интерес от която ще генерира приходи.

Допълнителен предмет на концесията са разработване на инвестиционни проекти за основен ремонт, реконструкция и рахабилитация на сградата, извършването им, подобряване на енергийните характеристики на обекта на концесията, извършване на мероприятия, свързани със защита на съоръженията (асансьори и др.) при екстремни ситуации; постоянно наблюдение на сградния фонд и съоръжения, подлежащи на технически надзор, подобряване на естетиката на околното пространство и околната среда, задоволяване на нуждите на населението и гостите на града от зони за търговия, отдих и спорт и извършване на строително-ремонтни работи за подобряване на прилежащата инфраструктура.

Съпътстваща дейност – извършване на други разрешени от закона стопански дейности, свързани с основната дейност – търговски, занимателни, рекламни и други дейности, от които концесионерът ще може да получава допълнителен доход. Срокът на концесия е 35 години. Минималният размер на инвестицията е 1 505 000 лева без ДДС за първите три години на концесията.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони