Санират 26 блока във Варна

В момента санират 26 блока във Варна. Има регистрирани 112 сдружения на собственици на кооперации. 34 са  сключените договори за целево финансиране с Българската банка за развитие, има искания за още 71. Данните станаха известни по време на официалното откриване на първия изцяло завършен саниран блок в квартал "Чайка".

Той е строен през 1964-1966 г., но вече като нов-с топлоизолация, минерална мазилка, входни алуминиеви врати, PVC  дограма, изградена е мълниезащитна инсталация.

%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5

"Обликът на блока е различен, което опровергава лъжите за санирането. Променят се условията на живот за хората, забелязва се повишаване на търсене на апартаменти в обновените кооперации, защото санирането повишава цените на имотите. Позитивните ефекти са видими", каза на откриването кметът Иван Портних. Общата цена на изпълнение на договора с фирмата-изпълнител на санирания блок е близо 975 000 лв.

Тази година предстои саниране и на общинска и държавна инфраструктура - на 3 детски градини, 7 училища и 2 професионални гимназии, посочи кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България