Санираха и изрисуваха блок в Смядово

Саниран блок в град Смядово, Шуменско, беше украсен и с графити изкуство. Ценители недоволстват само от климатика долу, който нарушава рисунката.

В град Смядово, Шуменско, вече има четири напълно санирани блока по Програмата за енергийна ефективност, а на един от тях общината успя да изрисува и близо 20-метрова девойка в цял ръст.

Майстори на графити изкуството са изпълнили перфектно легендарната Смеда в народна носия, смятана за създателка на населеното място. Четири дни работа с вишка отнело на спецовете от "Pyrotechnix Crew", за да изпълнят заданието на общината. Разходът поела фирмата изпълнител на санирането.

Същите графити майстори обновиха през пролетта и фасадата на средното училище с Дърво на знанието, което се вижда отдалеч.

Хубавата Смеда няма да е последната монументална рисунка. В градчето, прочуто по времето на соца със смядовската луканка, ще бъде увековечен и глиганът, който присъства и в герба.

При последното посещение в Шумен премиерът Бойко Борисов разговаря с градоначалници и смядовската кметица Иванка Петрова/ГЕРБ/ официално го покани да открие санираните и украсени панелки. Градчето е първенец по енергийната програма за региона. Общо четири са готовите обновените блокове, подписани са договори за още два, а догодина е реда на останалите шест кооперации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България