Санираха първите два блока в Нова Загора

саниран блок Нова Загора

Приключи безплатното за собствениците саниране на първите два блока в Нова Загора по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради – съобщиха от общинската администрация.

Това са бл.10 в кв. „Загоре” и бл.65 на ул.”Васил Левски”. „Всички са удовлетворени от резултата. Продължава работата по още 7 жилищни блока. Надявам се фирмите-изпълнители да спазят сроковете и да приключат до края на годината” – каза кметът Николай Грозев /ГЕРБ/. Догодина ще започне санирането на още 2 блока по националната програма. За тях е имало процедурни пречки, които са били отстранени.

Справка в регистъра на Българската банка за развитие за сключените договори показа, че за саниране по националната програма в Нова Загора влизат над 7 млн.лева. За строително-монтажните дейности на вече завършените два блока са били сключени договори общо за 1,45 млн.лева.

Нова Загора е втората по големина община в Сливенска област и първа сред останалите четири общини се включи в програмата за безплатното саниране. Сливен е последен на опашката сред останалите градове в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони