Санираха три 14-етажни блока във варненския квартал "Трошево"

Кметът на Варна Иван Портних направи оглед на санирания блок 80 в кв. „Трошево“. 14-етажнана сграда със 75 апартамента се намира в район „Младост“, а по време на строителните дейности е положена топлоизолация, направен е ремонт на покрива, поставена е нова PVC дограма, нови осветителни тела с фотоклетки и мълниезащитна инсталация. На огледа присъстваха председателят на ОбС Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов и районният кмет Христо Христов.

„Радвам се, че виждаме добрите резултати от санирането. Безусловно тази програма е насочена към хората и ефектът е пряко за тях – през лятото в жилищата е хладно, а през по-студените месеци се очаква сметките за ток да намалеят осезателно“, заяви кметът Иван Портних. Той посочи, че разликата се забелязва най-вече като се сравнят два идентични блока, условията в санираната сграда са много по-добри. Кметът поздрави обитателите на блока за добре поддържаната градинка и обеща нова детска площадка и спортно игрище.

Председателката на сдружението на собствениците в блока Милена Василева връчи на кмета ключ за входната врата. Двата съседни блока също на по 14 етажа са санирани и предстои въвеждането им в експлоатация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони