Санкционираха 22-ма работодатели за месец в Търновско

Общо 22-ма работодатели са санкционирани от Инспекцията по труда през март във Великотърновска област. Съставени са 15 акта за административни нарушения по Кодекса на труда и 7 – на работодатели за нарушения, свързани с неизпълнени задължения за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Това обяви директорът на ведомството в старата столица инж. Невена Стефанова.

Общо 136 предприятия са проверени. Констатирани са 415 нарушения на трудовото законодателство. От тях 276 са нарушения, свързани с нормите, регулиращи трудовите правоотношения, и 138 – регулиращи здравословните и безопасни условия на труд.

Инж. Стефанова допълни, че от февруари земеделските стопани могат да ползват онлайн системата за регистриране на еднодневни трудови договори. В Инспекцията по труда са регистрирани 297 образци на еднодневни трудови договори за работа при осем земеделски стопани, отглеждащи лозя /винени сортове/ и разсадници за трайни насаждения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.