Община Шумен свали 11 км незаконни кабели от стълбове

Трима заболяха от туберкулоза във Великотърновско за броени дни, Белодробната болница провежда профилактика

МВнР: 24-часова общонационална стачка е обявена в Гърция за 14 декември

Музикална магия с шедьоври на световната класика в коледния концерт на търновския театър

Спасители измъкнаха автомобил, паднал в река Огоста

Трудово-правна консултация на "Труд" Имам ли право на увеличение на заплатата за работа по време на празници?

47-годишна сви бижутата на съселянка в Полскотръмбешко

СГП внесе обвинителен акт срещу Даниел Митов и Христо Ангеличин за престъпление по служба

Над 60 души са ранени след експлозия в най-големия газов хъб в Австрия

Вижте кои са Сметната палата установи несъответствия в имуществените декларации на 375 лица на висши държавни длъжности (СПИСЪК)

Кола помете неправилно пресичащ пенсионер

Шест години затвор и 100 000 лв. глоба за албанец за контрабанда на 18 кг марихуана

НДК домакинства най-мащабния книжен форум у нас

Санданчанка празнува 100-годишен юбилей

В групата има двама известни дедесари Бандата за реекспорт на лекарства се разследва за укриване на данъци и пране на пари

Сатира, секс и сюрреализъм

От Русия с любов към фантастичния pin-up

Естетиката на Валдемар вон Казак обединява палава еротика, хорър елементи, фантастика, сюрреализъм и опит за социална сатира и критика

Изящни и разголени pin-up момичета, заобиколени от анималистични мъже и машини; футуристични пейзажи, пронизани от съвременна социална сатира; тривиални битови ситуации, видени като тревожни фантастични сюжети… Рисуваните произведения на руския илюстратор и дигитален артист Валдемар вон Казак са рецепта за сетивна наслада. Те ще възбудят вашето въображение с водовъртеж от влияния и визуални великолепия.

Валдемар се вдъхновява от вкорененото в американската поп култура pin-up изкуство, което повелява масовото разпространение на образи на красиви и сексуално сугестивни дами. Те изглеждат страхотно закачени на стената, а защо не и в кабината на камиона. Фетишът към снимки, плакати, календари, литографии, картички и рисунки на прекрасни женски стои в основата на pin-up естетиката, процъфтяла в САЩ в средата на XX век.

Днес това класическо парче от „Американа” стимулира руския артист за композирането на серии от интригуващи илюстрации, пропити със сочната pin-up образност. Към разкошните дами, често рисувани с високи червени токчета, чорапи с жартиери, нежно и подривно повдигащи се поли, разкриващи бели или розови гащички, той добавя малки сюрреалистични светове. Странни сюжети и ситуации обединяват пейзажи от САЩ, Русия и футуристичните сънища на илюстратора.

Две жени си говорят в луксозен ретро апартамент, поставили краката си върху меча кожа, увенчана от жива мъжка глава. Пред тях е масичка с коктейли, а зад тях – картина в стила на Пикасо. Разголена блондинка гледа снизходително към прегърбен мъж, трансформиран в прасе от собствената си прекомерна лакомия за плът. Хлапе се взира под полите на стройни женски, които се носят свободно из урбанистично-индустриален пейзаж, полетели към високото с чадъри. Общи работнички от бъдещето, облечени като сервитьорки в Hooters, се возят върху плаваща във въздуха платформа в скалиста извънземна среда. Сив метален робот опипва голите гърди на прекрасна брюнетка. Непохватни полицаи прекъсват мистериозна интервенция на две кокетни мацки в бяло върху анонимно мъжко тяло. Черна котка с яркожълт поглед се вози в изрязано от историческото време метро в компанията на стройни и стегнати сладурани. Исус кара сърф в облаците, заобиколен от монахини с вид на модели.

Естетиката на Валдемар вон Казак обединява палава еротика, хорър елементи, фантастика, сюрреализъм и опит за социална сатира и критика. Рисунъкът е богат и изящен, цветовата палитра засища мозъка на гледащия, тоновете, перспективите и ракурсите подчертават посланието за пътешествие през интересни, плашещи и възбуждащи паралелни планети.

Този илюстратор създава други светове с някои от най-качествените материали от този – красиви жени, зверове, машини. В същото време той фокусира вниманието върху стерилната монотонност на ежедневието, пречупена през диктатурата на чистата фантазия.

Гмурнете се дълбоко в световете на Валдемар вон Казак със селекцията от странни, секси и сюрреалистични илюстрации.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.