Сашо Диков занесе акциите на "Левски" пред Министерски съвет

Журналистът Сашо Диков занесе акциите на "Левски" пред Министерския съвет. Час по-рано от пресслужбата на "Нове Холдинг" обявиха, че мажоритарните акционери Георги Петров и Васил Божков ги прехвърлят на премиера Бойко Борисов, обявявайки го за основен виновник за състоянието на клуба.

Диков пристигна малко преди 9 ч. и очаква да бъде извикан от министър-председателя.

"Нося акциите на "Левски" - каза журналистът. - Взех ги преди 15-20 минути пред "Александър Невски". Предаде ми ги човек, който е натоварен с тази задача. Вчера в 13,32 ч., когато завършвах разходката със семейството, ми се обади Васил Божков от Дубай. Попита ме дали имам против да ги предам на Бойко Методиев Борисов. Те са джиросани към него. Не знам юридически кой какво има право. Не знам каква е стойността на тези документи. Виждам прехвърлени акции от Спас Русев към Христо Йовов. Чакам хора от пресслужбата да кажат дали Бойко Борисов ще ме приеме. Нещата в акциите са между Спас Русев, Христо Йовов и Стоян Кръстев. Йовов ги е прехвърлил на Васил Божков, а Божков - на Георги Петров. Аз съм просто един куриер."

Акциите са джиросани на 8 май. А това означава, че Божков и Петров явно не са имали намерение да ги прехвърлят на баскетболния треньор Константин Папазов, както се говореше в последните дни. Тити и днес потвърди, че продължава да е съгласен да стане приносител на документите и да се бори за спасяването на клуба.

Очаквайте подробности!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ