Скандал в парламента заради Мария Габриел: Какво е казал за нея Александър Симов

Мария Габриел

Луд скандал се вихри в парламента заради коментар  на депутата от БСП Александър Симов по повод вчерашното изслушване на кандидатът ни за еврокомисар Мария Габриел.

В отговор ГЕРБ призова БСП да има една позиция по отношение на българската номинация за еврокомисар - Мария Габриел. В декларация от името на групата на ГЕРБ Тома Биков припомни, че нашата кандидатура е била подкрепена от вицепрезидента Илияна Йотова/БСП/, която е и дългогодишен евродепутат.

Очакваме от Корнелия Нинова да избере с кого да се солидаризира, призова Биков. Той подчерта, че изслушването на Мария Габриел е било признато за успешно от всички европейски партии и от обществеността, която се интересува от тази тема.

Декларацията на ГЕРБ предизвика отговора на Симов, който категорично заяви, че не е наричал Мария Габриел "куха лейка", но има право на собствено мнение за нея.

"Още в момента, в който я номинираха, написах, че тя е идеална, безсъдържателна, куха и се вписва в брюкселския дневен ред." , изригна по - рано днес  Александър Симов.

"Нейната словестност е куха и аз твърдя едно нещо - само хората, които са я гледали знаят какво говоря, защото самата тя не можеше да следи пиковете на своята мисъл. Скучно и несъдържателно.", продължи с критиките си депутатът от опозицията.

Според Симов ресорът е важен, но г-жа Габриел не е дала ясна представа какво ще правим с него, а вместо това е напълнила разговора с общи приказки. "Две минути по-късно не помнех нищо, това не е от моето съзнание, а просто защото нямаше съдържание", допълни журналистът.

Той заяви, че от цялостното й турне до момента е запомнил това, че социалните мрежи са променили нейното име на Гаргамел, а на "интелектуално ниво тя е пълна катастрофа".

Симов направи и кратка дисекция на предходните ни еврокомисари. "Кунева я оставяме на страна, тя е за отделен раздел в учебниците по психиатрия. Кристалина Георгиева успя само за няколко месеца с интригите и сплетните си да навреди на държавата ни. Сега предгаламе Габриел, да има с какво да се занимава нашата снаха от ЕНП", заяви още депутатът, като допълни, че това е деградация на нашето европейско общество.

Запитан дали може единствения аргумент да бъде предложена за еврокомисар да е семейното й положение, затова, че е кума на Жозеф Дол, Симов заяви: "Абсолютно съм убеден, че единствения аргумент, е че е снаха на ЕНП. Ние ги търсим по това за кого са женени, едната е Габриел, другата Мейдел, аман от кумици и снахици и други подобни форми на шуробаджанашки капитализъм".

 

В началото на юни Александър Симов скочи за първи път публично на  бъдещата еврокомисарка Мария Габриел за това, че тя продължава да ползва общинско жилище от над 120 квадрата с наем от 400 лева, за да „стокира“ нещата си.

"Едно време му казваха далавера, а сега „стокиране“ ли му викат вече. Докога класата на стокиращите паразити ще бъде всесилна?", пита риторично Симов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика