САЩ не изключват санкции срещу държавите, които подкрепят Мадуро

Засега американската администрация не е приемала решение да предприеме едностранни санкции спрямо държави, които подкрепят президента на Венецуела Николас Мадуро, но не изключва тази възможност в бъдеще. За това е обявил в петък на брифинг с журналистите специалният пратеник на САЩ за Венецуела Елиът Ейбрамс, информира ТАСС.

"Винаги е възможно да се предприемат вторични санкции. Засега обаче ние не мислим за тях. А и на мен никак не ми се иска да се замислям дали ще бъдем принудени да стигнем до тях ", е заявил дипломатът. Това е неговият отговор на въпрос дали във връзка със ситуацията във Венецуела САЩ възнамеряват да предприемат санкции по отношение, в частност, на Индия, Русия и Куба.

Освен това Ейбрамс е обявил, че предприетите спрямо Венецуела мерки може да бъдат отменени. „От самото начало говорим, че санкциите, които предприехме, са временна мярка. Всички уведомления от страна на финансовото министерство на САЩ поясняват, че санкциите могат да бъдат отменени. Целта е в това да се накарат хората да променят поведението си. Затова и при налагането на санкции и отмяната на [американските] визи [за редица категории венецуелци] ние си даваме ясна сметка, че тези стъпки ще бъдат отменени, ако те променят схемата на своето поведение“, е отбелязал Ейбрамс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят