Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

САЩ отказали виза на Овчаров заради “проблеми” с АЕЦ “Белене”

Факсимиле от БТВ

Румен Овчаров научил от посолството на САЩ у нас, че вероятно ще му бъде повдигнато обвинение във връзка с проекта за АЕЦ “Белене”.

Пред медиите, след като се яви на разпит в следствието, откъдето излезе като обвиняем, бившият енергиен министър разказа, че научил още преди седмица, че “има проблеми” заради АЕЦ Белене, след като получил обаждане от посолството на САЩ.

“Миналата сряда ми звъни някакъв човек и с развален български ми казва, че имало някакъв проблем с АЕЦ “Белене”. В крайна сметка, той се оказа от американското посолство”, обясни Румен Овчаров.

Българската правосъдна система работи така, че американското посолство научава първо на кого ще се повдигат обвинения, коментира той.

Все пак той уточни, че е подал документи за виза за САЩ и се явил на интервю на 7 ноември. След това обаче му се обадили от консулския отдел и на развален български му казали, че не могат да му издадат виза, защото има “някакъв проблем около Белене”.

“Една седмица по-късно аз разбирам какъв е проблемът около Белене”, каза Овчаров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Kaк, то американското посолство е част от управлението на България.

  2. Е щом амариканците казват, кво има да мисли тиквуня. Изпълнява и толкоз.
    помня, че наскоро искаха да вземат една женица оттук и да я закарат в краварника да я съдят щото работела във фирма която продавала лекарства по интернет и тая фирма с нещо ги е подразнила. Май и се размина на женицата да види ФАЩ отблизо.

  3. Не е ясно чий го търси Ровч в САЩ. Да върви да диверсифицира горивата в СССР. Има много фирми” Газпром, Нефтоуголь, Лукойл, Нефгошист, Няма работа в САЩ. Там ще го излъжат, ще му пробутат некачествена стока за много пари и накрая пак ще влезе в затвора.

  4. Недолюбвам Р.Овчаров,но ме дразнят краварите с намесата си в нашите дела!Писна ми от тези нахалници!

  5. Нещо много странно е “демокрацията” в България , насадена от ЕС и САЩ . Значи за убийци , крадци с множество осъдителни присъди и т.н. – доказани престъпници – пълна свобода , движат се свободно навсякъде , много често напускат страната безпрепятствено , нашето правосъдие ги търси под дърво и камък , даже и с Европол и Интерпол . А в случая Р.Овчаров , публична личност , която се набива в очи с всичко – и с ръст , и с ум , и перфектна квалификация по енергетика , даже още не е и обвиняем , но големият брат вече е безпределно наблюдателен , строг и взема превантивни мерки – все в името на своите “демократични ценности” . Нали според същите “демократични ценности” всеки , дори и обвиняем е невинен до доказване на вината му . Още повече в случая става въпрос за български вътрешни работи , не за американски .

Отговорете