Сборен духов оркестър от 100 музиканти ще свири на Трети март в Сливен

На националния празник през миналата година военнослужещи пренесоха на ръце 140-метров трибагреник, за 140-годишнината от Освобождението

Сборен духов оркестър от 100 изпълнители ще изнесе концерт навръх Трети март в Сливен, съобщиха от местната администрация. Музикантите са от военния духов оркестър в града с диригент Калин Гемеджиев, от Софийския духов оркестър с диригент Васил Делиев и от Духовия оркестър към поморийската община с диригент Ангел Панцирков. Концертът ще се състои в късния следобяд, пред общината. След това на централния площад ще се състои официалната церемония послучай националния празник, ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ, ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Хаджи Димитър. Вечерта ще завърши със заря.

По-рано през деня ще започне 55-тото издание на лекоатлетическата щафета "Освободител" с участието на деца и ученици, която традиционно се провежда в Деня на Освобождението. Точно по обяд Сливен ще бъде огласен от камбанен звън на църквите в града, казаха още от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони