Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

СБХ-Пазарджик с представителна изложба в Градската галерия на Пловдив

Повече от 70 творби от различни области и жанрове на изобразителното изкуство, подредени на втория етаж в Залите за временни експозиции на Градска художествена галерия на Главната улица „Княз Александър Първи Батенберг“ 15 в Пловдив дават представа за актуалните творчески търсения на художниците от СБХ-Пазарджик. 24-ма автори от различни поколения показват живопис, графика, скултура, пластика, керамика, дизайн. Интерес към артистите засвидетелстваха много техни колеги от Пловдив, ценители на изкуството и приятели на Градската галерия.

Сред официалните гости при откриването на експозицията беше вицеконсулът на Турция в Пловдив Волкан Танйълмъз, който изрази готовност за обмен на художници от СБХ-Пазарджик и сродна турска творческа организация.

Представителството на СБХ-Пазарджик е с 60-годишна история. Селекцията на първата група художници се прави от комисия начело с Асен Василев и Васка Емануилова. Организацията в момента се оглавява от Маргарита Иванова, която работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. Представителството на СБХ – Пазарджик реализира общи изложби на своите членове в различни български градове, провежда пленери и артистични срещи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.