СБХ-Пазарджик с представителна изложба в Градската галерия на Пловдив

Повече от 70 творби от различни области и жанрове на изобразителното изкуство, подредени на втория етаж в Залите за временни експозиции на Градска художествена галерия на Главната улица "Княз Александър Първи Батенберг" 15 в Пловдив дават представа за актуалните творчески търсения на художниците от СБХ-Пазарджик. 24-ма автори от различни поколения показват живопис, графика, скултура, пластика, керамика, дизайн. Интерес към артистите засвидетелстваха много техни колеги от Пловдив, ценители на изкуството и приятели на Градската галерия.

Сред официалните гости при откриването на експозицията беше вицеконсулът на Турция в Пловдив Волкан Танйълмъз, който изрази готовност за обмен на художници от СБХ-Пазарджик и сродна турска творческа организация.

Представителството на СБХ-Пазарджик е с 60-годишна история. Селекцията на първата група художници се прави от комисия начело с Асен Василев и Васка Емануилова. Организацията в момента се оглавява от Маргарита Иванова, която работи в областта на кавалетната керамика, монументална и малка пластика. Представителството на СБХ - Пазарджик реализира общи изложби на своите членове в различни български градове, провежда пленери и артистични срещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства