Свада за умрели биволи завърши със смърт

45-годишен мъж е бил убит в созополското село Зидарово. Селото се намира в Странджа планина, а в края му, в постройките на бившето ТКЗС 39-годишният Недялко Т. имал животновъдна ферма - за биволи.

Биволското мляко и сирене са хит от години в странджанския край. За да гледа животните бил нает Стоян К. Стоян бил родом от Грудово, но живеел на семейни начала с жена от Зидарово. Двамата имали десетгодишна дъщеря.

През студения и снежен януари обаче, няколко от биволите умрели и собственикът Недялко побеснял. Уволнил работника си, като го обвинил, че не гледал животните както трябва, а не ги и хранел достатъчно. Именно той е заподозрян и задържан за убийството.

През нощта миналата събота Стоян К. бил намушкан смъртоносно, след като по късна доба някой го извикал на входната врата. Раненият бил откаран в болница, но там не могли да го спасят.

Недялко е земеделски производител, знаем че живее в Пловдив. Семейството на починалия му работник живееше бедно. Не знаем кой го е извършил и кой ще се окаже убиецът, смятат местните хора от Зидарово.

От Окръжна прокуратура – Бургас съобщиха, чу Недялко Т., който е родом от София, е задържан за 48 часа и е привлечен като обвиняем за това, че на 29.01.2017г. умишлено умъртвил Стоян К. - престъпление по чл. 115 от НК.

Разследващи разкриха, че Недялко Т. бил пиян, когато намушкал работника си. Това се случило в схлупената къщурка на Стоян К., пред очите на дъщеричката и жена му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право