Свада между гаджета завърши с побой над таксиджия

Снимка: Архив

Таксиметров шофьор от Варна е със счупена ръка и контузии в областта на главата и носа, след като качил в автомобила си скарана двойка и бил пребит от мъжа. Това стана ясно на заседание на Варненския районен съд, който в бързо производство по силата на постигнато споразумение между страните осъди 24-годишния бияч на 18 месеца лишаване от свобода, отложени с 4-годишен изпитателен срок.

Грозната сцена се разиграла на 22 ноември. Подсъдимият и гаджето му хапвали в ресторант, но помежду им лумнал скандал. Девойката викнала такси, за да се прибере у дома. Приятелят й я последвал и се качил с нея в жълтия автомобил. Двамата продължили да се карат по пътя. Щом стигнали до адреса, момичето платило половината сметка и казало на шофьора да си потърси остатъка от спътника й. Той обаче отказал да доплати. Спорът се пренесъл извън колата, където младият мъж нападнал в гръб таксиджията. Повалил го на земята и започнал да го налага с ритници и юмруци. В резултат на нанесения по хулигански подбуди побой пострадалият получил средна телесна повреда.

Биячът, който досега е с чисто досие, ще поеме всички разноски по делото, постановиха магистратите. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Задължително поле