Свалят оградите на площад "Славейков"

Строителните огради на пл. „Славейков“, чието обновяване е част от реновирането на централната градска част 2, ще бъдат премахнати на 19 и 20 май, за да се улесни преминаването на пешеходците. На площада, както и в цялата зона продължават довършителни ремонтни работи и отстраняване на забележките на строителния надзор. По договор строителите трябва да са готови до края на месеца.

Първо ще бъдат отстранени оградите в участъка от ул. „Раковски" до средата на площада, а след това и тези от към ул. „Солунска“. Фонтанът на пл. „Славейков“ вече е открит и предстои да бъде пуснат в експлоатация, до седмици ще бъде монтирана пейката „Славейкови“, както и още 15 пейки от лят камък, обединени в композиции от по 4, както и 10 от дърво в района на Столичната библиотека. Последните ще бъдат сложени, след като се възстанови фасадата на сградата на библиотеката.

На площада има 15 перголи, под които ще бъде разположен книжния пазар на открито (с нов дизайн на местата за литература), ще има място и пространства за културни и градски събития. Осветлението също е ново и е в стил на Стара София.

По ул. „Солунска“ вече са монтирани новите велостоянки и пейки.

Коментари

Задължително поле