Светлана Тилкова - Алена специално за читателите на "Труд": Месечен хороскоп на България - юли 2017

През юли постепенно се освобождаваме от властващата емоция, наситила дните ни. За да поставим началото на нашите нови задачи и да осъществим плановете си, съветът ми е да забравим прибързаността при взимане на решения, както и да постигнем мечтите си за материално благополучие, но без оглед на средствата. Ако си позволим да пренебрегнем потребностите на другите хора или да им наложим нашите разбирания, за да печелим чрез тях, провалът ни е сигурен. След това трудно ще възстановим предизвиканите от нас самите загуби. В годината на Слънцето при мнозина ще се изявят рязко и неочаквано проблеми, породени от прикривани болезнено потискащи ги в продължение на години комплекси. Дошло е време за избор. Или страхливо се крият от живота в комплексите си, или правят коренен поврат и променят към по-добро живота си, въпреки че се страхуват от този непосилен товар и неясното бъдеще. В наша полза е да се предпазваме от прибързани обещания, които след време ще ни потискат душевно и ще ни натоварват материално, ако сме били щедри, за да помогнем, но добротата ни не е била оценена. Месецът е добър за начало на собствен бизнес. Не изключвам правителството да създаде проблем с подписването на спогодби за инвестиции на междудържавно ниво, защото ще се окажем в губеща позиция с дългосрочни последици. През този месец сме длъжни да оправим проблемните отношения в личен и делови план, колкото и да сме горди и с наранено его. Предупреждение към нашите политици, в случай че са обсебени от желание да бъдем добротворци при разрешаването на чужди конфликти. Месецът не е подходящ за целта. В полза на всички, които работят зад граница на държавна служба или самостоятелно, е да внимават и да не се замесват в отношения във вреда на държавата в която са, за да си спестят съдебното дирене и присъдите.

РАК – ЗА 2017 ГОДИНА

%d1%85%d0%be%d1%80%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf-1

Слънцето навлезе в Рак на

21 юни 2017 г. в 7.25 ч.

През 2017 година сте впечатляващо общителни хора, със силно изявена сексуалност, но, уви, твърде зависими от средата, в която живеете и работите. Искате около вас да цари спокойствие и разбирателство, само дето в стремежа си да ги наложите, забравяте, че на околните не им е приятно да ги обсебвате. Успявате да постигнете компромис, ако попаднете в конфликт­на ситуация, затова хората ви харесват като приятели и партньори, а и като колеги и много от вас работят в съдружие. През втората половина на 2017-а за вас са характерни емоцията, обсебващите чувства и опитите да направлявате живота на хората около себе си. Не прекалявайте с изискванията си към вашите близки, за да не се окажете сами и изолирани, а след това да си внушите и болести, за да заслужите съжалението им и да си възвърнете тяхното добро отношение, но не и чувствата им, което ще е нов удар по вашето его. Не се колебайте през втората половина на годината да отдалечите хората, които не са подходящи за ваше обкръжение, а също така и кармичните си врагове, ако подсъзнанието ви ги е разпознало през първата половина на годината. Не забравяйте, че Слънцето, което може да ви дарява енергия и да ви топли, може неусетно и да изпепели живота ви. В трудна ситуация разчитайте на подкрепата на близки хора. Изпитвате потребност да сте далеч от приятелите си и да не каните гости, нито пък вие да гостувате. Причината е желанието ви да си дадете почивка от всякакви разговори и теми, които не ви засягат, и най-вече от злободневните клюки и интриги, с които задължително ще пълнят и вашата глава. В брака имате шанса да бъдете перфектни партньори, стига да сте намерили вашата си половинка. Обичате красивите предмети и искате домът ви да бъде изпълнен с тях, иначе има опасност да изпаднете в депресия. Предпазвайте се от трудности и негативни емоции през септември, овладейте чувствителността си и приемайте градивната критика. През август ще печелите с лекота парите си. През юли, август и октомври работете много, за да сте удовлетворени от живота си. Колкото по-бързо завършите с изостаналите задачи и задължения, толкова по-голяма е гаранцията за една успешна следваща 2018 година, подвластна на вашия управител - Луната.

Любов, семейство, деца

Семейните представители може да се окажат подвластни на неприятни промени през втората половина на годината. Предпазвайте се от изневери и невинни флиртове, които могат да се превърнат в причина за криза в семейните отношения. Отделяйте време за разговори с децата си, които може да ви донесат неприятности, ако ги оставите без родителски контрол, заети с емоциите и работата си. През втората половина на годината хората, все още търсещи своята половинка, ще се влюбват често и импулсивно ще сключат брак през август, ноември или декември, привидно по любов, но всъщност заради глупост и принуда или защото детето е на път. Добрите месеци за създаване на семейство са октомври и декември. Възрастните ви роднини ще имат потребност от грижите ви, особено във втората половина на годината. Предпазвайте се от скандали, които ще са повод за проблеми с роднините ви от по-старото поколение, както и с децата ви.

Здраве

Ако имате пред себе си цел, която задължително трябва да постигнете, сте здрави и изпълнени с желание за живот. Вървите устремно напред, без да се оплаквате от болежки. Ако обаче не получавате признание, тогава сте застрашени и от депресия, и от наднормено тегло, защото притъпявате притесненията си, като се отдавате на хапване до преяждане и пийване. Знаете, че преумората ви вреди, а и предизвиква нежелателни промени в организма ви, ако се противопоставяте на неговите сигнали. Съветвам ви да не се напрягате при намаляваща Луна и да работите до късно през нощта, дори и ако трябва да работите по-усилно през деня. Избягвайте алкохола и храната от улични сергии през топлите месеци, особено в дните, в които Луната е във вашия знак.

Работа

Бъдете готови за много работа, дори и на моменти да ви обземе мързелът и да ви се иска да захвърлите всичко и да си почивате. Дори и когато сте уморени, но сте длъжни да приключите с важна служебна задача, трябва да си наложите търпение и да не допускате провал. Изложите ли се, ще страдате заради загубата на доверие във вас от вашите колеги, началници и делови партньори. По-добре е да сте умерени, да преценявате познатите си задълбочено, ако се налага, да ги обсъждате с колегите и приятелите си, за да сте сигурни, че няма опасност да допуснете грешка, обвързвайки се с неподходящи партньори. Не се колебайте да приемете предложенията за задгранични пътувания през първата половина на годината, защото те ще ви помогнат да разгърнете потенциала си, колкото и да не ви се вярва. Във ваша полза е да инвестирате и да подпишете печеливши договори преди юли. Не отлагайте, защото бликащата от вас емоция пречи на рационалните ви действия и ще ви създава трудности до края на 2017 година. Начинанията са забранени през септември и ноември, за да не се провалите. Съветвам ви през септември да си давате повече почивка, а ако това е невъзможно, да сте предпазливи и да отлагате всички делови срещи, свързани с финансови въпроси, отнасящи се до мащабни вложения.

 

Важни планетарни аспекти за месеца

1 - 31 юли 2017 г.

Сатурн е ретрограден в Стрелец

Планетата ни помага да разберем кое е нашето място, нивото на знанията и интелекта ни, за да не се стремим към неподходящо за нас ниво. Ще си спестим удари от неприятели и ще избегнем опасността да бъдем отхвърлени заради липса на толерантност към чуждите знания.

1 - 31 юли 2017 г.

Нептун е ретрограден в Риби

Продължава периодът на осъзнаване и изчистване на кармични грешки, натрупани в минали прераждания или от този живот. Гласът на нашата интуиция ще ни помогне да открием пътя, по който да го осъществим.

1 - 31 юли 2017 г.

Плутон е ретрограден в Козирог

Не бива да сте тревожни при срещи и раздели с любими хора, партньори, приятели, познати, защото докато Плутон е ретрограден в Козирог, е улеснено подновяването на отношенията с хора около вас, както и отдалечаването на тези, с които нямате допирни точки или липсва търпимост.

1 - 31 юли 2017 г.

Хирон е ретрограден в Риби

За пореден път Хирон предупреждава да забравите лесните начини за печелене на пари, особено ако е за сметка на нечии загуби или провал, за да не търпите неизбежни Съдбовни удари. Ще се чудите от какво са породени, но няма да се досетите, че причината е липса на почтеност. По-добре поставете ръка на сърцето си и се извинете или помогнете на човека, на когото сте навредили, да възстанови загубите

2 юли 2017 г.

Квадратура на Луната с Меркурий

Дори и някой да ви засегне, помислете дали няма право и дали вие не сте го обидили първи, вместо да го заливате с целия си сарказъм, което води само до неприятности и съсипване на отношения.

Квадратура на Луната с Венера

Всяко прибързано решение е във ваша вреда и ще остави трайна следа в дните ви през месеца, защото може да се окажете с финансови затруднения и без шанс да се стабилизирате дори и с допълнителна работа.

Квадратура на Луната с Марс

При най-малката спънка сте склонни да драматизирате всичко в живота си и прибързано да се впускате да отмъщавате или да обвинявате. Мерете думите си, вместо да си печелите неприятели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп