Светлозар Лазаров: Ромското население се ислямизира

Снимка: Архив

Полицията се е справила добре с конфликта в Асеновград. „Има задържани, не беше допусната ескалация и сблъсъци, заяви бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който сега е координатор на „Атака“ По думите му, проблемът не бива да се разглежда самостоятелно. „Това е дълбок проблем назад във времето”, каза той.

С преглед назад в историята Лазаров коментира, че проблемите с ромите започват от годините след прехода. Тогава битовата престъпност прераснала в тежки криминални престъпления и са се появили първите организирани групи. „Това е една структура, която функционира на родови и кланови характеристики, затворена система, в която трудно проникват службите за сигурност, криминалните служби и институциите. Това е еволюирала ромска престъпност. После глобализацията доведе до негативно развитие на тези процеси. Има финансиране на организации, които са много загрижени за интеграцията на ромите”, заяви той.

По думите му ромското население у нас се ислямизира. Примери за това според него са джамията в Асеновград, за която чул от хората, че била финансирана от Саудитска арабия. А в старозагорския квартал „Три чучура север” се готвело да се строи ислямистко училище.

„Хората които се грижиха за правата на ромите доведоха за тези процеси. Много проекти минаха за интеграцията им и резултата го виждаме. При Асеновград трябва да имаме предвид връзката с махалата в Пазарджик. Там имаме две дела за съпричастност и поддръжка на Ислямска държава. Ако не се вземат мерки тази ислямизация ще доведе до радикализация”, предупреди Лазаров.

По повод протестите на полицаите и исканията им за по-справедливи възнаграждения бившият главен секретар заяви, че с търпение неата ще се постигнат и не бива когато се работи за увеличаване на придобивки и възнаграждения, да се правят за едни, а не за други.

Повече вижте

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Те и помаците изповядват исляма,ама колкото пъти съм си забравял нещо на масата в някое заведение в Родопите нищо не е изчезнало,а повечето и пари за кафе нямат,тъй че проблемът е по-скоро в липсата на трудови навици,което води до липса на отговорност,а това зависи от политиката на политиците.Глобализацията пък доведе до великото преселение на българите в страните на гнилия капитализъм,гнило ама вкусно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.