Светльо Лъвицата, издирван за кражба на джип, се предаде

Издирваният от месец заради автокражба Светослав Петков, по прякор Лъвицата, се предаде с адвокат в Дирекция на полицията.

09_02-142-годишният софиянец мина в нелегалност на 25 септември, когато успя да избяга от полицейски капан в Студентския град. Тогава при опит за отвличане на джип БМВ полицаи заловиха партньора му Георги Воденичаров-Кико. Малко по-късно две съдебни инстанции оставиха Кико на свобода срещу 3000 лв. гаранция. Въпреки че има 4 присъди за автокражби, последната от които е от 2013 г., той се води реабилитиран. Пред съдиите Кико не отричаше да е имал придружител, но твърдеше, че той не е бил Светльо Лъвицата, а съвсем друг човек. Оплакваше се също, че при залавянето му полицаите са били цивилни с качулки и слезли от коли без надписи “Полиция”. После го пребили, без да му кажат защо.

Прякорът на Светльо Лъвицата идва от детството му, когато бил запленен от филмче с историята за Лъвицата Елза. Известен е сред автоапашите отпреди повече от 10 години, когато беше модерно да се отвличат автомобили срещу откупи. Затова през 2009 г. попада в кръга на заподозрени около бандата на “Наглите”, използвала същите способи при похищенията на хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право