Световен дневен ред - август 2024 (ИНФОГРАФИКА)

Доналд Тръмп осъди остро церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. на фона на масовото възмущение от сцена, която пародира известната картина на Леонардо да Винчи “Тайната вечеря”.

“Аз съм много широко скроен човек, но това, което направиха, беше позор”, коментира пред телевизия “Фокс Нюз” бившият президент на САЩ, който сега се бори за преизбиране.

Въпросната сцена изобразява трансджендър танцова вакханалия на маса, която е наредена така, че прилича на последната вечеря между Исус и неговите ученици, пише “Фокс Нюз”.

“Няма да имаме Тайната вечеря, изобразена по начина, по който те я изобразиха”, обеща републиканецът Тръмп, когато беше попитан дали би допуснал подобни срамни сцени на следващите Олимпийски игри, които ще се проведат в Лос Анджелис през 2028 г.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, също осъди сцената с публикация в социалната мрежа X, като написа: “Подигравката с “Тайната вечеря” беше шокираща и обидна за християните по света, които гледаха церемонията по откриването на Олимпийските игри. Войната срещу нашата вяра и традиционни ценности днес няма граници. Но знаем, че истината и добродетелта винаги ще надделеят”, пише той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят