Световен дневен ред - март 2019 (ИНТЕРАКТИВНА ИНФОГРАФИКА)

В края на този месец се открива кампанията за предстоящите през май избори за Европейски парламент, а преди това законодателното събрание на ЕС влиза в ударен режим. Работната програма предвижда цели две пленарни сесии през март - между 11-ти и 14-ти, и от 25-ти до 28-ми, преди последното им заседание от осмия мандат на ЕП през април.

Евродепутатите са си оставили не една и две горещи теми за последните сесии, а други, несъмнено по-разпалващи страстите въпроси, като печално популярния “Пакет мобилност”, засягащ правата на превозвачите в ЕС, бе просто оставен за следващия мандат на ЕП.

Сред първите теми, с които членовете на ЕП ще се захванат този месец, е гласуването по ускорена процедура на доклад върху предложението за регламент за защита на личните данни на европейските граждани, изрично в контекста на предстоящите избори през май. Сред предложенията за измения е, че “европейска политическа партия или политическа фондация не може да оказва влияние или да прави опит да повлияе на резултата от изборите за ЕП, възползвайки се от нарушение на приложимите правила за защита на личните данни, извършено от физическо или юридическо лице”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят