Световната №1: Григор ще спечели турнир от шлема

В бъдеще мисля, че Григор ще спечели и турнир от Големия шлем – прогнозира световната №1 при жените Симона Халеп. - С него се познаваме от 13-годишни. Играехме заедно по юношеските турнири. Когато бяхме на 16, спечелихме и титлите в Москва. Вярвам, че Димитров ще постигне големи неща, както направи в Лондон.

Българинът приключи сезона под №3 в схемата, след като триумифира и на заключителния турнир от АТП в британската столица. Халеп пък стана първата румънка в историята, която покори световния връх при жените.

А Рафаел Надал, който трябваше да играе с Димитров в Лондон, но се отказа заради болки в коляното, побърза да заяви участие за надпреварата в Барселона през април. Матадора ще стартира за 14 път, като вече има на сметката си 10 титли, включително и от тази година.

Същевременно Женската тенис асоциация (WTA) направи промяна в регламента за участие за следващия сезон. От 1 януари състезателки, които са в листата за квалификации или резерви, няма да могат да играят в седмицата преди това. Така още през януари тенисистките ще трябва да избират дали да участват в пресявките на Откритото първенство на Австралия или да стартират в Хобарт (7-13 януари). Предвидена е и глоба от 10 000 долара, ако състезателка се откаже от квалификация или мач в основната схема на турнир на WTA, а после играе в пресявките за Големия шлем.

През януари

Агаси и Виландер отново на корта

Андре Агаси ще излезе отново на корта в благотворителен турнир. Американската звезда, носител на 8 титли от Големия шлем и настоящ треньор на Новак Джокович, ще играе в Австралия (8-10 януари). Сред неговите съперници ще са още двама ветерани – шведът Матс Виландер, достигал до №1 в света и сегашен телевизионен коментатор, както и представителят на домакините Марк Фирипусис.

Останалите участници в Аделаида ще са Гаел Монфис, Франсис Тиафо и дуетите Боб и Майк Брайън, Джон Пиърс и Хенри Континен, както и Джейми Мъри и Бруно Соареш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт