Световните ски се завръщат в Банско

Световните ски се завръщат в курорт ?1 в Югоизточна Европа. Международната ски федерация (ФИС) потвърди, че Банско ще приеме стартове за Световната купа по ски и световно първенство за младежи и девойки през 2021-а. Есенната конференция на техническите комитети на световната централа, която се проведе в Цюрих, отдаде признание на БФСки за отличната си работа по организацията на най-големите форуми в алпийските ски, а техническият комитет на ФИС утвърди посещението на Белия керван в България.

Вече са ясни и датите на състезанията. Най-добрите скиори в света при мъжете ще карат супергигантски слалом на 27 февруари и гигантски слалом ден по-късно. От 1 до 10 март пък ще е битката за медалите при младежите и девойките до 21 години.

Така България ще е домакин на най-престижната верига състезания в зимните спортове в три поредни години. На 22-24 февруари 2019-а Световната купа ще има спирка под връх Тодорка за три мъжки стартаалпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом. През 2020-а пък Банско ще приеме дамски състезания в скоростните дисциплини. Те са на 25-26 януари, което нарежда пиринския курорт до най-престижните домакини на класически събития като швейцарските курорти Аделбоден и Венген, Кицбюел и Шладминг (Австрия), Гармиш-Партенкирхен (Германия), Кортина д' Ампецо (Италия).

Коментари

Задължително поле