Световният шампион изхвърлен от Тур дьо Франс

Световният шампион в колоезденето на шосе Петер Саган бе дисквалифициран от Тур дьо Франс. Словашкият ас на „Бора“ блъсна грубо с лакът Марк Кавендиш (“Дайменшън Дейта“) по време на подхода към финалния спринт на четвъртия етап от Мондорф-льо-Бен до Вител (207,5 км). Британецът се удари в оградата с близо 60 км/ч след което падна на асфалта 120 метра преди финала и бе прегазен от други велосипеди.
След прегледа в болница се оказа, че 32-годишният Кавендиш има фрактура на раменната става и разкъсвания на пръст на ръката. Той напусна Тура и се прости с мечтата да спечели 4 етапни победи, с което да изравни рекорда на легендарния белгиец Еди Меркс (34).
„Не се сърдя на Петер, с него сме в добри отношения – обяви Марк. – Дори ми се обади да ми се извини, за което много се радвам.“
Извинението обаче не спаси Саган от тежко наказание. Международният колоездачен съюз (UCI) го извади от състезанието и сложи край на надеждите му да спечели зелената фланелка в класирането по точки.
„Не мисля, че направих нещо лошо, просто нямах време да реагирам, защото Марк дойде много бързо – заяви световният шампион. – Проблемът е, че той падна. Дано се оправи бързо.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.