Саудитският престолонаследник обвинява Иран за нападенията в Оманския залив

Горещо време днес, температурите скачат до 34 градуса

България празнува Деня на йога

Днес е Петдесетница

Конгресът на БСП решава дали да бъде приета оставката на Корнелия Нинова

Дебели ли са зодиите?

На 16 юни 2019 да почерпят

Жена е в тежко състояние след катастрофа на столичния бул. „Възкресение“

1969 – годината, която промени света (ИНФОГРАФИКА)

„Ню Йорк Таймс“: САЩ са участвали в кибератаки срещу електроснабдителната мрежа на Русия

Блудницата Теодора – императрицата на Византия

Иран и ЕС са обсъдили ядрената програма на Техеран

Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

Пороен дъжд е наводнил улици в Благоевград

Новооткрити артефакти показаха на изложба в Ахтопол Черноморска библиотека е създадена в музея „История на котвата“ в града

Световноизвестният сладкар Мария Шрамко с демонстрация на захарни цветя в Габрово Събитието е част от календара на Международния фестивал на хумора и сатирата

Световноизвестният сладкар Мария Шрамко пристига в Габрово по повод международния карвинг фестивал на смеха. В него ще се включат участници от България, Украйна, Сърбия, Македония и Бенин в Южна Африка, които ще мерят умения, прецизност и фантазия два дни. Събитието е част от календара на Международния фестивал на хумора и сатирата в Габрово, чиято кулминация е Карнавалът. В първия ден участниците ще работят върху темата „Смях“, а през втория ден сами ще изберат техниката и темата, с която да се представят. На тяхно разположение ще бъдат дини, пъпеши, тикви, ябълки, грозде и други плодове и зеленчуци.

Специалният гост Мария Шрамко е родена в Украйна, но в момента живее и работи в Исландия. Считат я за най-известния исландски сладкар. Световен шампион е по кулинарно изкуство, като неин специалитет са захарните цветя. Част е от националния кулинарен отбор на Исландия, съдия на Световната асоциация на обществата на професионалните готвачи, има златни медали за работа с карамел и изработка на сватбени торти, носителка на орден първа степен за принос в развитието на кулинарното изкуство на Украйна.

Как от майстор на спорта с черен колан по джудо се става световноизвестен сладкар – надяваме се да издаде тайната си именно в Габрово на 18 и 19 май. В неделя, 19 май, от 11 до 14 часа тя ще направи демонстрация по изработка на захарни цветя.

Карвинг фестивалът на смеха се провежда в Габрово за трети път. Гостували са кулинари от Англия, Румъния, Южна Корея, Китай. Специален гост миналата година бе шоколатиерът Мартин Шифърс, който показа как се правят скулптури от шоколад.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.