Световно по ски или конкурс по красота

Световното по ски започна с изненадващ първи шампион. Австрийката Никол Шмидхофер триумфира с дебютния си златен медал в супергигантския слалом, изпреварвайки фаворитките Тина Вайратер (Лихтенщайн) и Лара Гут (Швейцария).

37-%d1%81%d1%85%d0%b5%d0%bc%d0%b0

Женският снежен маратон в приказния курорт Санкт Мориц се превърна и в своеобразен конкурс по красота. За ужас на публиката две от приказните дами - Линдзи Вон (САЩ) и Ана Фейт (Австрия) пропуснаха врати и не завършиха.

На какво освен спортна класа се наслаждават феновете в Швейцарските Алпи?

37_6

Любимката на местната публика естествено е Лара Гут. Шампионката от миналия сезон в генералното класиране никога не е била първа на световно. Магнетичната блондинка има още една ледена страст - хокея. Ако не беше световното, можеше да я видим и като фенка на "София Оупън", защото обожава тениса. Неин идол в аристократичния спорт е Мартина Хингис. От страницата на Лара в инстаграм личи, че е фен и на снимки пред различни забележителности. Погледите на феновете обаче се привличат най-вече от фотосите й по бански...

37_4

Ана Фейт е втората голяма красавица в огърлицата на Санкт Мориц. Двукратната световна шампионка се върна в белия керван след дълго лечение на контузия в коляното. Нейното любимо занимание е да... мързелува на плажа. На второ място поставя карането на велосипед в планината, а след това скоковете във вода.

Елена Куртони трябва да се погрижи за италианските медали. Винаги в палтото й се гуши плюшено мече за късмет. Вторият спорт на Елена е тенисът. А най-харесваната снимка във фейсбук е пред величествената катедрала "Дуомо" в Милано.

37_5

Не мислете, че сме забравили за Линдзи Вон! Голяма енергия американката черпи от кученцето си, което също я следва навсякъде. Горещата дама, чиято страстна връзка с голфъра Тайгър Уудс дълго се следеше от целия свят, не пропуска да „замрази“ периодично феновете със свои атрактивни полуголи снимки. Линдзи се прочу и с участието си в риалити шоу, където за ужас на всички похапна водни червеи.

Когато стане дума за слалома, фаворитка е Микаела Шифрин. За нея мъжете могат само да мечтаят, защото Мика обича дамско присъствие до себе си. И по-конкретно на плувкинята Миси Франклин. Хоби на американката са яхтите.

Тина Вайратер взе първия сребърен медал в Санкт Мориц. Красавицата е влюбена в... конете и голфа. Хубавицата от Лихтенщайн често участва в екстремни приключения в стил "Дисниленд". И често ги търси из малката алпийска страна, яхнала колело.

Ледената кралица от Скандинавия се казва Фрида Хансдотер. Фаворит е в слалома. А последната блеснала върху ските красавица също идва от Севера - норвежката Нина Льосет.

Това е. На пистата всички те си приличат - смели и бързи. А извън трасето са фаворитки в един своеобразен конкурс по красота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт