"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" със специална прожекция в Брюксел

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев ще има специална прожекция в Брюксел за завършването на българското европредседателство. Филмът ще бъде представен от основния му продуцент Стефан Китанов, съобщиха от "Арт фест".

Прожекцията се организира от клуба Art et Culture към Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз и неговия президент и ще бъде днес в Justus Lipsius Press room.

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" по едноименния роман на Илия Троянов е копродукция на България, Германия, Унгария, Словения и Сърбия. Проектът получи подкрепата на 11 национални и паневропейски фонда и се радваше на сериозен интерес от публиката по целия свят. Филмът участва в над 85 международни фестивала, получи 30 награди, бе разпространен в над 90 държави по цял свят и е единственият български филм в краткия списък с девет номинации за чуждоезичен "Оскар", припомнят от екипа.

"Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" е историята на Алекс, който с помощта на харизматичния си дядо Бай Дан предприема пътешествие с тандем и табла в търсене на самия себе си. В главните роли са Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Ани Пападопулу, Людмила Чешмеджиева, Васил Василев - Зуека, Павел Поппандов, Благовест Мутафчиев, Стефан Вълдобрев - автор и на музиката във филма.

Сценарият е на Стефан Командарев, Душан Милич, Юрий Дачев и Илия Троянов. Оператор е Емил Христов, сценограф - Анастас Янакиев, художник по костюмите - Марта Миронска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино