Свидетели се оплакват, че са притискани да променят показанията си по делото срещу Чоков

Ценко Чоков в съда. Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Свидетели срещу кмета на врачанското село Галиче, Ценко Чоков, и синът му Мартин се оплакаха, че са притискани да променят показанията си. Това стана ясно днес в спецсъда, където се провежда първото заседание по делото.

Свидетелят Десислав Олеков разказа пред съда, че преди дни е бил пресрещнат от Ценко Чоков и към него била отправена заплаха, че ако не промени показанията, си ще пострада.

В резултат на това наблюдаващият прокурор по делото поиска Чоков отново да бъде задържан под стража, тъй като има опасност да извърши престъпление.

Днес делото не тръгна заради липсващ защитник на един от подсъдимите, както и поради това, че един от служебните защитници не беше запознат със съдебните материали. Съдът се оттегли на съвещание.

Миналия понеделник Ценко Чоков беше освободен от апелативния спецсъд под гаранция от 10 000 лв., синът му Мартин – пуснат под домашен арест. Това решение на съда предизвика поредни бурни протести във врачанското село.

Кметът на Галиче и синът му са обвинени като организатори на престъпна група за рекет и лихварство.

На въпрос на журналисти дали се притеснява и от какво Мартин Чоков заяви: „Много. От корумпирания съд“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. АКО ТАКИВА ТВЪРДЕНИЯ НА СВИДЕТЕЛИ СЕ ДОКАЖАТ В С.З.,СЪДЪТ МОЖЕ И ТРЯБВА ОТНОВО ДА ИЗМЕНИ МЯРКАТА ОТ ГАРАНЦИЯ В ЗАДЪРЖАНЕ.САМОТО УГОВАРЯНЕ НА СВИТЕЛИ ИЛИ ЗАПЛАХА КЪМ ТЯХ С ЦЕЛ ДА ИЗМЕНЯТ ПОКАЗАНИЯТА СИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.