Прокуратурата назначава експертизи за авиокатастрофата край Ихтиман

МВнР: Денонощен щаб следи за безпроблемната организация на вота зад граница 

Българският край на едно лудо първенство

Мощни лампи и жива охрана пазят Централния плаж в Слънчев бряг

Пияна членка на секционна комисия отстранена с полиция в дупнишко село

„Галъп“: 20,4% е избирателната активност в страната към 15 часа

София дава 160 млн. лв. за осветление Столичната община търси изпълнители

Македонски гражданин е бил задържан по искане на България

Разбилият се самолет край Ихтиман бил регистриран в Италия

Хванаха „указатели” за гласуване, залепени на плочки пред избирателна секция Агитационните материали, с отбелязания номер на партия, били с големината на кибритена кутийка

Катастрофа предизвика задръстване на Аспаруховия мост

Вижте как се развива гласуването на евровота

20% от избирателите във Франция са гласували до обяд Избирателната активност там е по-висока, отколкото на предишни евровотове

Бойко Борисов се помоли за здраве и просперитет в църквата „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Банкя (СНИМКИ)

Вижте как върви гласуването на евровота

„Свилоза” в Свищов спира отново поради липса на дървесина

Химическият комбинат „Свилоза“ АД в Свищов спира работа поради липса на дървесина. Това съобщи за „Труд“ изпълнителният директор на предприятието Михаил Колчев.

„Изключително негативното развитие на пазара на дървесина в България от началото на 2017 г. продължава и сега. Липсата на достатъчни количества суровина на пазара , драстичен скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината. Малкото запас от дървесина, с който „Свилоза”АД разполагаше в началото на годината вече не съществува и дружеството е на прага на зимата с празни складове“, коментира Колчев.

Той допълни, че основна причина за тази критична ситуация е системното неизпълнение на сключените договори за доставка на дървесина . В края на 2017г. все още има неиздължени количества по договори за 2016 година, а доставките на количествата за 2017г. в повечето от горските стопанства изобщо не са започнали. Опитите да се закупи дървесина от свободния пазар също се оказаха неуспешни поради голямото търсене и липса на достатъчни количества.

Ръководството на Свилоза АД е информирало всички държавни институции за така създалата се ситуация, взеха се съответните управленски решения , но за съжаление няма конкретни резултати за преодоляване на изоставането.

„Престоят ще доведе до значителни загуби за предприятието, ще наруши изпълнението на сключени международни търговски договори и ще нанесе непоправими щети на имиджа на завода като коректен партньор, както и на многохилядните акционери на публичната компания“, предупреждават от химкомбината.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. да го затварят направо, поне малко да се прочисти региона и без това само експлоатират хората там

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.