Генков на преговори с „Локо“ (София)

Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

„Свилоза” в Свищов спира отново поради липса на дървесина

Химическият комбинат “Свилоза” АД в Свищов спира работа поради липса на дървесина. Това съобщи за “Труд” изпълнителният директор на предприятието Михаил Колчев.

“Изключително негативното развитие на пазара на дървесина в България от началото на 2017 г. продължава и сега. Липсата на достатъчни количества суровина на пазара , драстичен скок на цените през третото и четвъртото тримесечие на годината. Малкото запас от дървесина, с който „Свилоза”АД разполагаше в началото на годината вече не съществува и дружеството е на прага на зимата с празни складове”, коментира Колчев.

Той допълни, че основна причина за тази критична ситуация е системното неизпълнение на сключените договори за доставка на дървесина . В края на 2017г. все още има неиздължени количества по договори за 2016 година, а доставките на количествата за 2017г. в повечето от горските стопанства изобщо не са започнали. Опитите да се закупи дървесина от свободния пазар също се оказаха неуспешни поради голямото търсене и липса на достатъчни количества.

Ръководството на Свилоза АД е информирало всички държавни институции за така създалата се ситуация, взеха се съответните управленски решения , но за съжаление няма конкретни резултати за преодоляване на изоставането.

“Престоят ще доведе до значителни загуби за предприятието, ще наруши изпълнението на сключени международни търговски договори и ще нанесе непоправими щети на имиджа на завода като коректен партньор, както и на многохилядните акционери на публичната компания”, предупреждават от химкомбината.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. да го затварят направо, поне малко да се прочисти региона и без това само експлоатират хората там

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.