Свищовлии показаха на депутата Весела Лечева рухващ мост и осеян с ями ремонтиран път в Свищовско (СНИМКИ)

Жители на община Свищов се оплакаха пред депутата от БСП Весела Лечева от опасна пътна инфраструктура, която не се поддържа и се руши.

"Как се поддържа републиканската пътна мрежа и чия отговорност е безопасността на пътуващите?", попитаха негодуващи от селата Българско сливово, Царевец и от Свищов, където Весела Лечева направи приемни.

Хората се оплакаха от състоянието на държавните пътища и не скриха болката си, че наскоро ремонтирано трасе, в което са налети милиони левове,не се поддържа и вече е осеяно с огромни кратери дълбоки по 50 см и широки над 2 метра.

Местните жители показаха огромни дупки по пътните платна, които след проливните дъждове са пълни с вода и са опасни за водачите на автомобили, които има риск попадайки в такава яма да изгубят управление и да се забият в някоя от крайпътните къщи. Хората изразиха притеснение, че по отсечката между селата Българско сливово и Царевец има интензивно движение от земеделска техника, камиони и леки коли дори и нощно време.

"В някои от случаите са нужни много малко усилия от Областното пътно управление за поддръжка на тези пътища", подчертаха потърпевшите.

Те припомниха как след всеки проливен дъжд цялото пътно платно се оказва под вода, защото няма кой да почисти канавките от растения и наноси. Посетителите в приемната казаха, че веднъж на една-две години се почистват съоръженията и това не е достатъчно те да изпълняват предназначението си, а водата съсипва пътя. Освен това те показаха на Весела Лечева каменен мост, чиито подпори се ронят и това създава риск за преминаващи хора и автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България