ГДБОП разби група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация (ВИДЕО)

Фандъкова посочи Савина за неин заместник по време на кампанията

Ученичка се нуждае от спешна белодробна трансплантация Състоянието на Дария се влошава, събраните средства не стигат за интервенцията

Мъж почина, след като скочи от третия етаж на къщата си

Жена заболя от марсилска треска Състоянието й добро, болестта протичала леко

Откриха мъртви два бели лешояда и скален орел край Своге

Европарламентът подкрепи Кристин Лагард за шеф на ЕЦБ

Мъж намушка 64-годишна жена в гърба в Пловдивско Пострадалата е с опасност за живота

България е сред първенците в ЕС по управление на корабния трафик Нова комуникационна система в пристанищата ще облекчава бизнеса

Взрив в руска лаборатория, съхраняваща смъртоносни зарази

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пияна шофьорка блъсна паркирани коли в Пловдив

Космонавт към Брад Пит: Като астронавт си по-убедителен от Джордж Клуни

Матео Ренци създава своя партия

5 хитри начина за спиране на късното хранене Малките изкушения вечер добавят много калории на сутринта

Свищовска студентка спечели националния приз „Студент на годината 2017” в направление „Стопански науки”

Александра Петрова – възпитаник на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” спечели националния приз „Студент на годината” за 2017 г. в направление „Стопански науки”. Основната идея на конкурса, който се провежда ежегодно от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в България от 2006 г., е да бъдат отличавани най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища. Националният конкурс се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката, като целта е да се популяризират постиженията на българските студенти пред цялото общество. Експертно жури разглежда постъпилите кандидатури в 14 области на висшето образование и определя призьорите, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. Сред членовете на журито тази година бяха Цецка Цачева – министър на правосъдието, Ваня Колева – зам.-министър на младежта и спорта, Мария Фъртунова – директор Дирекция „Висше образование” в МОН, проф. Любен Тотев – председател на Съвета на ректорите, доц. Екатерина Борисова от БАН, Яна Вангелова – председател на НПСС.

Александра Петрова е от гр. Шумен, където завършва Професионалната гимназия по икономика. През настоящата година се дипломира в ОКС „бакалавър” със среден успех от годините на следване Отличен 6.00 по специалност „Финанси”, към катедра „Финанси и кредит” при свищовската академия – първата българска финансова катедра. В момента се обучава по държавна поръчка, редовна форма в Магистърска програма „Финансов мениджмънт”. През годините на следване, Александра е била представител на студентите в Студентския и в Академичния съвети. Активен участник е в множество студентски научни форуми и конкурси на местно, национално и международно ниво, от които има завоювани призови места и десетки награди.
Тържествената церемония по награждаване на най-успешните студенти от ХI-ото издание на Националния приз се проведе в Народен театър „Иван Вазов” – София. Сред гостите бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, зам-.министри, председателят на ПК по образование Милена Дамянова (възпитаник на Стопанска академия), народни представители, ректори и зам.-ректори на висши учебни заведения. След като получи наградата си, Александра Петрова заяви, че с огромно удовлетворение приема националния приз „Студент на годината 2017” и то особено в направлението, което е символ на икономическия растеж и европейската конвергенция. „Като възпитаник на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” ще върна в град Свищов поздрава към студентите и ще им кажа, че те са движещата градивна сила на нашето общество. Като дипломиран бакалавър-финансист и настоящ магистър обещавам да градя своята кариера тук, в нашата страна, в нашата родина – България”, заяви Александра и получи бурни овации. За да подкрепят свищовската студентка, сред гостите на тържествената церемония бяха ректорът на Стопанска академия – доц. д-р Иван Марчевски, ръководителят катедра „Финанси и кредит” – проф. д-р Андрей Захариев, председателят на Студентски съвет при СА „Д. А. Ценов” – Васил Филев. Те бяха едни от първите, които поздравиха носителя на тазгодишния национален приз „Студент на годината”, в направление „Стопански науки”. Веднага след церемонията, Александра получи приветствия още от народния представител Станислава Стоянова – преподавател в Стопанска академия и от свои приятели и колеги-свищовски студенти.

Сред трите номинации за приза в направление „Стопански науки” бе и друга свищовска студентка – Беатрис Любенова. Тя също е отличник на випуска, дипломирала се през 2017 г. в ОКС „бакалавър” със среден успех от годините на следване Отличен 6.00 по специалност „Финанси”, а в момента е редовен магистър по „Финансов мениджмънт”. Беатрис наскоро спечели други две отличия на национално ниво – тя стана победител в тазгодишния конкурс за именни стипендии на Фондация „Еврика” в направление икономика и е сред избраните стипендианти на фондация „Атанас Буров” за учебната 2017/2018 г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.