Свищовските ученици с изключителна активност през Националната библиотечна седмица в Свищов

В Детския отдел на Градска библиотека цяла седмица продължиха изявите, свързани с Националната библиотечна седмица. Гости на отдела бяха учениците от 3-ти "в" клас на СУ "Николай Катранов", с класен ръководител Веселина Страшимирова.

Те участвуваха в щафетното четене на повестта "Доктор Охболи" на прочутия руски писател Корней Чуковски. Проявата бе посветена на 135 години от рождението на автора, за чийто жизнен и творчески път разказа библиотекарят от Детския отдел Лилия Димитрова. Третокласниците с ентусиазъм се включиха в четенето. След това имаха възможност да разгледат новите книги в библиотеката, да си изберат някои от тях и да се регистрират като редовни читатели на отдела.

Друга вълнуваща инициатива бе срещата на учениците от 1-ви "а", 1-ви "б" и 1-ви "в" класове на СУ "Николай Катранов" с поета и писателя Иван Антонов. Той разказа на децата за първите си поетични изяви още в ученическата си възраст, сподели с тях някои други интересни и забавни моменти от творческия си живот. После грабна вниманието на малчуганите, четейки им своите весели детски стихове, както и стихове, и гатанки от своя близък приятел - писателят Йордан Кушев. Накрая ученици и поет се разделиха, обещавайки си нови, интересни срещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България