Свищовски студенти за поредна година завоюваха призови места в националния конкурс „Млад икономист”

Студенти от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов за пореден път са сред призьорите на националния конкурс „Млад икономист”, организиран от Съюза на икономистите в България. Тазгодишното, тринадесето издание на конкурса, който се провежда под надслов „Гласът на младите за силна икономика”, бе на тема „Икономическото неравенство в 21 век“.

Свищовски студенти за поредна година завоюваха призови места в националния конкурс „Млад икономист”

Участващите в конкурса ученици, студенти и докторанти имаха възможност да представят своите идеи, становища или решения относно икономическото неравенство чрез индивидуална или екипна разработка. Победителите в конкурса получиха своите награди на тържествена церемония в София, посветена на Деня на икономиста.

Възпитаници на Стопанска академия активно участват и печелят награди в ежегодните издания на своеобразната надпревара сред младите икономисти на България. Тази година, в категория „Студенти” призовото, второ място завоюва свищовската студентка Беатрис Любенова – 4 курс, специалност „Финанси”. В категория „Докторанти”, на второ място се класира Йордан Йорданов – докторант към катедра „Застраховане и социално дело” при Стопанска академия.

В рамките на церемонията бе обявена и специалната награда от учредената по инициатива на преподаватели от катедра „Финанси и кредит” при Стопанска академия, фондация „Проф. д-р Минко Русинов”. Председателят на фондацията, проф. д-р Андрей Захариев връчи парична премия от 200 лв. на отличената с Четвърта специална награда студентка Юлия Неделчева от Софийски университет „Св. Климент Охридски”, участвала в конкурса в категория „Студенти”.

При награждаването, проф. Захариев подчерта силната историческа връзка между академията в Свищов и Софийския университет, изразена в градивната роля на Димитър Апостолов Ценов като един от изпълнителите на завещанието на братята Евлоги и Христо Георгиеви при учредяване на Алма матер в столицата София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони