Свищовски художници подредиха коледна изложба – базар

Като част от програмата за коледните и новогодишни празници, в „Художествена галерия „Николай Павлович” – Свищов бе открита Коледна изложба-базар на свищовски художници.

По традиция, от няколко години в изложбата се включват произведения на свищовски автори, които тази година бяха 14 на брой и представиха 41 творби. Дърворезба, керамика и живопис - смесени техники, акварел, акрил и маслени бои, изразиха богатото разнообразие от стилове и жанрове в художественото изкуство. Изложбата започна с приветствие от главния уредник на галерията Пламен Симеонов, който каза няколко думи за художествените произведения и техните автори. С радост той сподели, че тази година в коледната изложба има две нови попълнения от млади художници, Теодора Минчева и Станислав Стоянов, които за първи път вземат участие в събитието на свищовските творци. Младият автор, на някои от маслените платна, Станислав Стоянов присъства на изложбата и привлече вниманието на голяма част от аудиторията. Ярките цветове и реалистичността на неговите произведения определено впечатлиха присъстващите.

n-i

От общинското ръководство на събитието присъства зам.-кметът Анелия Димитрова, а приветствени думи към творците и гостите поднесе директорът на Дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов. Той благодари на свищовските художници за поддържането на тази дългогодишна традиция, която се радва на приемственост от поколенията и има своя съществен принос към културния живот на града. Росен Маринов откри официално Коледната изложба-базар и благодари на гостите за изборът им да бъдат част от културната програма на община Свищов по повод новогодишните празници.

Творбите на свищовските художници ще бъдат изложени в „Художествена галерия „Николай Павлович” до 13-ти януари 2018 г. и всеки, който желае може да им се наслади или да си закупи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България