Пожарът в село Шишманци е напълно потушен

Земетресение от 5,4 по Рихтер в Казахстан

Прокисналият потенциал на естрадата ни С провиснало жарсе шоу не става…

ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

Промени в движението в столицата от днес

Амазонка гърми пъдпъдъци в Северозапада

Укротиха река, наплашила село край Монтана

Мъж наръга и уби двама души на гара в Германия

Корианка Килчър в адаптация на „Цветът от космоса“ Ричард Станли съжиявява ужаса на Хауърд Филипс Лъвкрафт

Слънчево време ни очаква днес

Малък самолет падна върху къща в щата Ню Йорк, двама души загинаха

Какво е общото между пикаещо куче и изборите?

20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека, планински спасители я свалиха с въжета

Църквата почита Успение на Свети Иван Рилски

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Обстановката на сметището е овладяна

Свищов бе домакин на национален форум на Еразъм Стюдънт Нетуърк България Националната лятна платформа бе под надслов „Danube dream“

Снимка: Стопанска академия

За пръв път от своето създаване, ЕСН Свищов бе домакин на национално събитие, организирано от Еразъм Стюдънт Нетуърк България – една от най-големите студентски неправителствени организации в страната. Тазгодишното издание на Националната лятна платформа бе под надслов „Danube dream“. Форумът имаше за цел дискутиране на актуалните въпроси, свързани с развитието на организацията, популяризиране на ценностите и каузите на европейската студентска мрежа „ЕСН Интернешънъл“, очертаване на положителните ефекти от доброволчеството, както и възможностите за личностно и професионално развитие, които то дава.

Мероприятието бе открито от президента на ЕСН България – Нели Калинова, която приветства всички участници и даде старт на програмата за деня. Официален гост на събитието, по покана на председателя на ЕСН Свищов, бе директорът на Центъра за международна дейност и Институционален Еразъм координатор на СА „Д. А. Ценов“ – доц. д-р Маруся Смокова. В своите приветствени слова тя изрази огромната си радост от възможността свищовската локална секция да бъде домакин на едно толкова важно събитие. “Преди 4 години имах една мечта – да учредим ЕСН секция, тук, в Свищов, с която, на принципите на взаимно доверие, уважение и активно партньорство, да работим за социализацията и интеграцията на нашите чуждестранни студенти”, каза доц. Смокова. В приветствието си към Борда и активните членове на ЕСН България, тя подчерта, че мечтата й е сбъдната, защото има удоволствието да си партнира с локалната секция на ЕСН в Свищов, в която членуват активни, мотивирани и целеустремени младежи-доброволци, подкрепящи и разпространяващи идеите и ценностите на програма „Еразъм+“. Международен гост на събитието бе Ремус Костан от румънската секция ЕСН Брашов.

Програмата през първия ден на платформата започна с разглеждането на отчетните доклади от работата на членовете на националния борд през изминалата година. Бяха разгледани и темите за изискванията, които трябва да покрива една локална секция на ЕСН България, начините за набирането на нови доброволци и активни членове, възможностите за изграждането на личността като „бранд“ и как може да се подобри състоянието на секция чрез анализ на извършената до момента дейност. Денят приключи с награждаването на секциите от националния борд в няколко категории. За активната си позиция и стремеж за развитие, ЕСН Свищов бе удостоен със специална награда „Изгряваща звезда на ЕСН България 2019“. Изненадата за вечерта бе проведената викторина, в която взеха участие всички, а първите три отбора – победители получиха символични награди, които бяха в подкрепа на един от приоритетите на „ЕСН Интернешънъл“ – здраве и физическа активност. Вторият ден на платформата засегна теми, свързани с визуална идентификация, финансови, структурни въпроси. Една от най-важните дискусии през деня бе свързана с начините, чрез които висшите училища да бъдат по-достъпни за студентите в неравностойно положение. Разгледаха се начините, чрез които би могло да се съдейства за разработването на една по-комфортна и достъпна среда не само за местните студенти със специфични потребности, но също така и входящите чуждестранни студенти по програма „Еразъм+“, които са в неравностойно положение.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.