Свищов и румънския град Кълъраш със съвместен проект

По повод на трета покана за набиране на проектни предложения за кандидатстване по Програма „Interreg V-A Romania-Bulgaria“ 2014-2020 г, община Свищов съвместно с община Кълъраш, Румъния подготви проектно предложение. С него двете общини ще кандидатстват до 15 май като допустим бенефициент по Програма INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020 г.

В началото на тази седмица румънските партньори от Кълъраш посетиха Община Свищов, като израз на устойчивост в българо-румънските взаимоотношения. На срещата с кмета на Свищов Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет и директорът на дирекция АПИОУПЕВ двете страни обсъдиха подробности по проектното предложение, касаещо приоритетна ос 1 - Добре свързан регион.

С този проект община Свищов има за цел рехабилитация на пътя между селата  Драгомирово и Овча могила. Името на проекта е: „Повишаване на трансграничната мобилност, чрез подобряване на третостепенни възли към TEN-T инфраструктурата и разработване и координиране на трансгранични транспортни системи” и отговаря на  Специфична цел 1.1: Подобряване на планирането, разработването и координирането на трансгранични транспортни системи за по-добри връзки с транспортната мрежа TEN-T.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България