Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Йорданка Фандъкова: Васил Левски положи най-здравите основи на нашето историческо пробуждане

Как съдийка, командирована от Лозан Панов от Пещера в София, реши дело в негова полза

Вежди Рашидов се поклони пред паметта на Васил Левски

Тръмп се присмя на Опра Уинфри US лидерът зове тв водещата да се кандидатира за президент

Спас Гърневски: Фаловете на Валери Жаблянов са три и трябва да получи червен картон

Спас Русев: Надявам се на трофей още тази година

Свищов и Ценово със съвместен проект за 6 млн. лв. по ПРСР

Снимка: Община Свищов

Община Свищов и община Ценово успешно подадоха своето проектно съвместно предложение: „Стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) изпълнявана от СНЦ „Местна инициативна група (МИГ)-Ценово-Свищов“ на обща стойност 6 287 993 лева.

Стратегията по подмярка 19.2 от ПРСР включва дейности и мерки покриващи целите и приоритетите на три програми: Програмата за развитие на селските райони, ОП „Иновации и конкурентоспособност” и ОП „ Развитие на човешките ресурси”.

По Програмата за развитие на селските райони са планирани мерки за реализация на територията на община Ценово до 2 845 732,65 лв.

На територията на община Свищов са планирани дейности по останалите две програми, като максимално допустимите средства, за които може да се кандидатства са до 3 442 260,80 лв. За първи път на територията на община Свищов е  разработен такъв стратегически документ, покриващ нуждите на 15-те кметства на територията.

Местната инициативна група е в партньорство с община Ценово и е регистрирана като сдружение с нестопанска цел. Тя отговаря на изведените от жителите на общината и участвали в разработването и цели, сред които итимулиране на заетост чрез самонаемане и разкриване на собствен бизнес; развитие на земеделието и туризма; повишаване на информираността за различни нови възможности и алтернативи за развитие на малкия и среден бизнес.

За първи път инициативата идва от самите граждани, чрез определяне на приоритетите за развитие на територията. Над 500 са жителите подкрепящи стратегията, която е публично достъпна на сайта на Община Свищов.

Целият процес, от деклариране на желанието до учредяването на „МИГ Ценово-Свищов”, протече абсолютно прозрачно за двете общини, което е гарант за коректно партньорство и общ път за развитие.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.