Свищов посрещна участниците от 66-та Международна колоездачна обиколка на България

Свищов посрещна участниците от 66-та международна колоездачна обиколка на България. Над 80 колоездачи от 15 отбора пресякоха финалната линия в третия етап на състезанието. Етапен победител стана италианецът Николас Тивани, състезател на български колоездачен клуб, който успя за 1 час и 33 минути да вземе разстоянието от Плевен до Свищов. След него финишираха Станислу Бажкоу от Беларус и Виталий Бутс от Украйна.

С жълтата фланелка за временен лидер в генералното класиране бе награден Сергей Лагкути. Отново той получи зелената фланелка – за най-активен състезател в колоната и бялата фланелка на точки – за най-добър катерач. Чисто бялата фланелка получи етапният победител Нилолас Тивани. Тя се връчва на най-добре представил се млад състезател.

В церемонията по награждаването участваха зам.-кметът Борислав Замфиров, секретарят на Общината Любомира Петрова, ректорът на СА „Д. А. Ценов” доц. д-р Иван Марчевски и Евгений Димитров – председател на Българския колоездачен съюз.

Приветствено слово към всички участници от името на кмета Генчо Генчев прочете ресорният зам.-кмет Борислав Замфиров. В него се казва:

- Днес ние ви приветстваме за участието ви в това нелеко и много оспорвано съревнование. Убедени сме, че ще дадете най-доброто от себе си, ще покажете всичко, на което сте способни и за което сте тренирали месеци наред. Надявам се, че в часовете, които прекарате в нашия град ще успеете да се възстановите пълноценно и да се почувствате като у дома си. Ще бъда радостен, ако днес поставим началото на едно ежегодно сътрудничество с организаторите на Международната колоездачна обиколка на България и в бъдеще Свищов стане традиционен домакин в етапите на състезанието. Вярвам, че днес всички вие сте пример за стотици деца, които ви гледат и подкрепят, и които ще станат бъдещите ни шампиони.

Любомира Петрова връчи почетния знак на Община Свищов и плакет за 140-годишнината от Освобождението на Свищов на председателя на Колоездачния съюз Евгений Димитров. Той от своя страна изрази благодарността си от посрещането и организацията, осигурени от Община Свищов и подари на представителите на Общинска администрация плакет от 66-то издание на колоездачната обиколка.

Тази година състезанието стартира на 3 септември, като се провежда на два основни тура. Свищов е междинна спирка в първия от тях. Преди да достигнат до нашия град, участниците изминаха разстоянието от 160 км от София до Троян. В понеделник (3 септември) те изминаха разстоянието от 66 км от Троян до Плевен, а след това още 71 км от Плевен до Свищов. По програма на следващия ден участниците продължиха с колоездене още 111 км до Елена, където ги очакваше ден почивка. Вторият тур от състезанието включва южната част на България – 235 км от Елена до Ивайловград, 147 км от Ивайловград до Стара Загора и още 58 оттам до Пловдив. По време на 66-та Международна колоездачна обиколка на България участниците ще изминат общо 848 километра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони